loading
27
нов

ШТА ГОСТИ ЗАИСТА МИСЛЕ О ВАШЕМ ВЕНЧАЊУ

Помножите број гостију са бројем сати предвиђених за трајање венчања, па добијени број помножите са два. Могуће је да ће тачно толико чаша вина испити ваши гости.

Сигурно сте се и ви нашли у ситуацији да по повратку кући критикујете нечије венчање, било да је реч о конобарима који нису услужни, ручку који се охладио или бенду који је „давио“ спорим ритмовима. Како вам се не би догодило да и ваши гости кући понесу овакве, нимало ласкаве утиске, ево шта госте заправо највише нервира на венчањима.

Када младенци забране својим рођацима и пријатељима да поведу децу на венчање.

Уместо да уживају у слављу, ваше званице ће непрестано мислити да ли су њихови малишани гладни, тужни или им је досадно, па ће највероватније непрестано гледати на сат и први напустити ваше свадбено славље.

Када не могу да поведу пратиоца или пратиљу.

Уколико позовете колегу с посла који не познаје ниједног вашег пријатеља и члана породице, током целог венчања биће му прилично непријатно и осећаће се као вишак.

Да гости буду весели и сити

Када ручак касни и буде послужен хладан. Такође, водите рачуна о томе да конобари непрекидно круже салом, како нико не би остао гладан или жедан. Ово је једна од најчешћих замерки гостију широм света.

Нека бенд на време најави ваш први плес, јер га многи гости у гужви или због ручка – пропусте.

Дозволите им да на миру једу. Нема ничег нападнијег од бенда који гласно свира брзе песме док ваши гости уживају у, највероватније, првом оброку тога дана.

Будите пажљиви при одабиру бенда. Најбоље је да сами направите редослед песама, како би ваше венчање с временом постајало све брже и разиграније. Споре мелодије и „сентиши“ су забрањени након поподнева.

Ко ће с ким седети?

Посветите пажњу и време распореду седења. Групишите ваше званице по узрасту, родбинским и пријатељским везама, како вам се не би догодило да ваши гости седе поред непознатих или, што је у Србији чешће – рођака са којима нису у добрим односима.

Уколико правите мању прославу и сами организујете пиће, ево сјајне рачунице како да ваше званице током вечери не остану без омиљеног пића – вина. Помножите број гостију са бројем сати предвиђених за трајање венчања, па добијени број помножите са два. Могуће је да ће тачно толико чаша испити ваши гости. Када овај број поделите са пет – добићете број флаша вина које су вам потребне. За сваки случај, узмите коју више и – не брините.

Comments ( 0 )
Top WPLOCKER.COM