loading
22
нов

Пет главних питања за организацију венчања

Како се не би изгубили у мору питања и дилема, најбоље је да направите кратак списак кључних питања који се односе на огранизацију венчања. Погледајте наш водич који ће вам помоћи у организацији венчања…

Како пронаћи венчаницу и одело, када изабрати декорацију или где направити венчање су само од неких питања које младенци стално постављају. Међутим, како се организација венчања не би претворила у хаотичну збрку, прво напишите она најважнија и општа питања. После тога, за свако питање додаћете кључне ставке.

За вас смо издвојили пет главних питања као водич за вашу организацију венчања.

1. КО треба да организује венчање?

Једни кажу да је организаија веома стресна, а други тврде да су то прави моменти када треба да уживате и радујете се најважнијем дану, тј. венчању. Да ли ваше венчање треба да организујете лично ви, или да то препустите професионалном тиму који се тиме бави, искључиво треба да зависи од вас и вашег темперамента. Ако сте особа која је јако нестрпљива или лако и брзо постане нервозна, онда можда тај задатак није за вас, иако се ради о вашем венчању. Уколико сте тип који само жели да изабере цвеће или боју декорације, а да вам то ипак неко други организује, онда ангажујте организатора венчања.

2. ШТА све треба организовати?

Како не би неки детаљ прескочили, најбоље решење је да направите главне категорије свега онога што венчање чини. Ми смо их поделили у седам група, а то су: списак гостију, позивнице, церемонија венчања и пријем, венчаница, одело и пратећа опрема, фотограф, музика, торта, цвеће и декорација. Свакој овој групи додајте најважније елементе и на тај начин сигурно нећете ништа изоставити.

3. ГДЕ пронаћи све потребне ствари за венчање?

О логичним стварима не треба разматрати, јер сви знамо да венчаницу можемо пронаћи у салону венчаница, цвеће у цвећари и остало. Ипак, неке ствари за венчање можете пронаћи на неким местима где их уопште нисте очекивали. На пример, можда вас ваша хаљина из снова чека у салону свечаних хаљина за неке пријеме или друге важне догађаје. Данас нови трендови налажу да младе не морају да се удају једино у венчаницама. Такође, ако не желите бидермајер од природног цвећа, препоручујемо вам оне мало необичније, од папира или дугмића, које можете и саме направити, или ангажовати девојке које праве уникаткне предмете.

4. КАДА почети са организацијом?

Веома је важно да ваше задатке који се односе на организацију венчања поделите у временске групе, тј. када је право време да се неки задатак обави. То значи да се неке ствари пред венчање раде и по неколико месеци унапред, а неке свега до неколико дана до венчања. Свакако су ресторан, музика и фотограф најважнији и први на листи, а све остало може и да сачека. Тако да водите рачуна о времену, јер немојте организацију планирати шест месеци, а онда да за месец дана све обавите, поготово када се ради о венчаници или фризури. Један од разлога јесте што можете да осмислите једну фризуру или шминку, а онда да ту идеју изнова мењате. Најбоље је да се за ове ствари што касније одлучите како се не би стално двоумиле.

5. КАКО све постићи на време?

Након веридбе најбоље је да се договорите са партнером колико желите да ваш веридбени стаж траје. Ако желите да венчање буде у скоријој будућности, онда ће организација трајати краће и обрнуто. Ипак, ако због пословних обавеза не можете у потпуности да се посветите организацији венчања, онда је боље да оно траје дуже како би све постигли на време. Тако да места за журбу нема, већ сваки део обавите полако.

Comments ( 0 )
Top WPLOCKER.COM