loading
04
мар

Најлепши букет цвећа за најлепши дан: 14 врста бидермајера за ваше венчање

Балерина“, „лепеза“, „фишек-букет“, каскадни букет, лоптасти или кружни – одаберите најлепши бидермајер према свом карактеру.

Ваш бидемајер описује ваш карактер и вашу везу са партнером са којим ћете ступити у брачне воде. Обичај ношења бидермајера датира још из античког доба када су жене носиле венце од пољског цвећа, лековитог и ароматичног биља који су представљали симбол плодности..

Бидермајер се може правити од различитог врста цвећа, а можете одабрати бидермајер од свежег резаног цвећа, пољског или вештачког цвећа. Такође можете одабрати бидермајер сачињен од других биљака, али и украса попут кристала, бисера, папира, украсних детаља, материјала…

Бидермајер је неизоставан детаљ на венчању сваке младе, а да би одабрали онај савршен потребно је размотрити све предности и мане пре доношења коначне одлуке.


Он треба да осликава карактер младе, али и да буде израз њеног стила. Треба га укомбиновати са остатком стајлинга како не би био превише упадљив или тотално неприметан. Уколико волите да сви детаљи буду савршено уклопљењи, трудите се да избор цвећа буде у складу са целокупном декорацијом коју сте одабрали за ваше венчање.

Избор цвећа углавном зависи од особе за коју се прави, али и облика бидермајера који може захтевати одређену врсту цвећа.

Врсте бидермајера:

1. Кружан букет
Ово је традиционалан бидермајер и најпопуларнији је међу младама, јер је кружног облика и мање димензије. Може се састојати од различитог цвећа, најчешће су у питању руже, љиљани, кале, хризантеме, божур, сунцокрети… Врло је једноставне конструкције и прикладан класичном и елегантном стилу.

2. Округли букет
Овај букет је сличан претходном, али се разликује по томе што се цвеће ређа у лоптасту конструкцију. Најчешће се састоји од једне врсте цвећа, али се може правити и комбинацијом цвећа и биљака. Овај букет је богатији и скупљи и често је мало већег обима и тежине од других букета. Врло је елегантан и тражен.

3. Класичан букет
Овај букет је врло једноставан и необавезан. Његова конструкција нема стриктну форму. Може се састојати од различитог и разнобојног цвећа, најчешће се користи врло јарко и упадљиво цвеће. Популаран је код нетрадиционалних млади, које желе нешто опуштеније. Врло је модеран и егзотичан.

4. Балерина букет
Овај букет је у суштини сличан кружном, али се састоји од мањег броја цветова који су оивичени већом количином тила и мреже. Одличан за оне младе са мањим буџетом. Врло романтичан букет и често се за његову израду користи цвеће и тил нежних нијанси.


5. Каскадни или водопад букет
Букет који ће се сигурно наћи у првом плану. Врло је интересантан, јер је делом кружног а другим делом издуженог облика. Облик букета подсећа на сузу, јер су неколико цветова тако уметнути да падају ка доле и тиме стварају тај пад.

Овај букет се држи испред стомака, најчешће са обе руке, и треба бити усмерен ка другима. Уколико волите љиљане, орхидеје и слично цвеће, онда је ово избор бидермајера за вас.

6. Букет везан у сноп
Врло једноставан и елегантан букет, познат као презентациони букет. Састоји се од жбунастог, пољског или цвећа са дугим дршкама, које су једноставно привезане у класичан букет, тако да је само горња страна репрезентативна. Носи се лежерно у руци.


7. Лоптасти букет
Овај букет спада у оне нетрадиционалне који често бирају младе које желе нешто другачије и оригиналније.
Састоји се од цвећа које је поређано и забодено у кружни сунђер, а носи се на руци помоћи траке.
Подсећа на торбице које младе често носе на дан свог венчања. Нећете имати осећај да носите букет, јер је врло практичан.

8. Композитни букет
Ова врста букета се састоји од латица цвећа које су причвршћене на жицу и уклопљене у један велики цвет.
Ово је врло занимљив и оригиналан букет, али захтева пуно времена за његову израду, тако да спада у оне скупље. Оставља необичан утисак, јер можете осмислити облик и величину цвета по вашо жељи.

Оригиналан букет за све младе које придају пажње оваквим несвакидашњим детаљима.

9. Лепеза букет
Још један необичан букет чији облик подсећа на лепезу. Цвеће је поређано једно до другог у полукружном облику и са доње стране обложено постољем од прућа, плетене трске или сличног материјала, тако да цвеће вири из њега. Можете одабрати неко егзотично цвеће, које ће одлично изгледати у овој необичној структури.


10. Фишек букет
Сличан класичном букету од којег се разликује по дршци која је обликована тако да формира фишек. Тај детаљ му даје посебну драж и утиче да цео букет изгледа много богатије и привлачније.

11. Необавезан букет
Букет који је типичан за цвеће са дугачким дршкама, једноставног изгледа. Овај букет се састоји од цветова који су повезани украсном траком или машном.


12. Мали букет
Овај букет је врло мали, али врло симпатичан. Обично се састоји од једног цвета и евентуално мало зеленила.
Занимљив је и практичан због своје величине, а и одличан избор за младе са мањим буџетом. Постигните необичан ефекат носећи само један цвет у рукама.

13. Аранжман у корпици
Овај аранжман је идеална замена за класичан букет. Ретко се јавља као избор једне младе. Корпица може бити различитог облика и боје, а цвеће уклопите са вашим потребама. За ову икебану можете употребити свакакве украсе и занимљиве додатке.

14. Остали несвакидашњи букети за ваше венчање
Ове занимљиве опције такође могу бити ваш избор, јер су ови букети интигантни. Бидермајер не мора бити увек класичан и у тренду. Будите смеле.


Постоје веровања да би требало да се одабере један цвет из бидермајера и окачи младожењи на ревер. Цвет за ревер треба да прати основну цветну линију венчања, а опет да недвосмислено осликава природу младожење.

Comments ( 0 )
Top WPLOCKER.COM