loading
25
окт

Целодневна или вечерња свадба?

Иако су одабир ресторана и музика већини младенаца најбитније ставке на листи организовања венчања, не треба занемарити ни време, односно, да ли више одговара целодневна или вечерња свадба.

Уколико се одлучите за поподневно венчање и церемонију која ће почети око 14 часова, искуства младенаца показују да је ово доба дана одлично уколико листа званица није дуга и ако ће гости на свадбу повести и децу. Ако прослава неће трајати до касно у ноћ, малишанима се неће спавати и биће расположени. Такође, то је и велика уштеда за буџет, јер се у том случају највероватније неће бити стандардног ручка, са пређелом, главним јелом и дезертом.

Ако желите да са пријатељима и родбином венчање прославите у вечерњим сатима, ова варијанта вероватно највише одговара млађим паровима који не желе традиционалну свадбу, већ журку. У овом случају није потребан уобичајен распоред седења, јер је овај тип прославе неформалнији. Гости ће шетати, упознавати се и ћаскати, а најбољи избор јесу слане и слатке ђаконије које ће бити послужене на шведском столу. Када је реч о музици, најбоље је да унајмите ди џеја или бенд коиј ће свирати уживо, јер ће се играти до раних јутарњих сати. Ипак, покушајте да обезбедите простор који није бучан, како би они који нису љубитељи плесног подијума, или желе да предахну, могли да у миру и тишини поразговарају.

Већина ће се највероватније одлучити за традиционалну свадбу која ће трајати целог дана. Веома је важно да гостима буде удобно и прјатно, па се побрините да у сваком тренутку имају освежење. Средином дана замолите бенд да свира тишу и лаганију музику, како би гости ручали на миру и мало предахнули. Такође, младенци ће овај предах моћи да искорсте да се освеже, а кума и другарице ће имати времена да младој поправе шминку и фризуру.

Comments ( 0 )
Top WPLOCKER.COM