loading
27
нов

Симболи српске свадбе

Било да се организују у јужној, северној или источној Србији, постоје три кључне ствари које су неизоставан део свих наших венчања. Погледајте шта је у питању…

На венчањима можемо видети веселе младенце и госте, забаван бенд или савршену храну или пиће. Међутим, за вас смо издвојили три ствари без којих српска свадба не може да се замисли.

Српска свадба, симбол, венчање

1. Домаћа ракија

Поред вина, вермута, вотке и осталих алколоних пића, ракија је та која се не сме изоставити на венчању. Да ли ћете са гостима ви лично наздравити јабуковачом или медовачом , или ће они сами између себе, није толико битно, важно је да љубитељи добрих домаћих ракија буду задовољни. Тако да ово мало, али јако пиће никако не смете заборавити.

Српска свадба, симбол, венчање

2. Српско коло

После сечења торте и слатких залогаја, право је време да све званице подигнете на ноге. То је прави моменат да не размишљате каква је шминка и да ли вам сваки прамен косе стоји на свом месту. То је тренутак када треба да се опустите и провеселите, што би наш народ рекао, „за све паре“. Музика нека крене, а гости ће већ сами прискочити у коло заједно са вама.

3. Трубачи

Када су казаљке сата већ откуцале поноћ, то је право време за трубаче. Ако волите да вам труба свира на увце, од Ђурђевдана па до Калашњикова, обавезно поред изабраног бенда, организујте и долазак трубача. Уколико нисте велики љубитељ народних песама, свакако их можете прескочити, али јак звук труба сигурно ће сваког госта натерати да заигра.

Српска свадба, симбол, венчање

Ако мало боље размислите, видећете да готово на свим венчањима којима сте присуствовали ове три ствари су биле кључне. Уколико би још неку ставку издвојили под „обавезном“, пишите нам, а ми ћемо даље пренети свим осталим будућим младенцима.

Comments ( 0 )
Top WPLOCKER.COM