loading
23
апр

Најпопуларније врсте цвећа за венчање

Ево неколико предлога за избор савршеног цвећа које ће мирисом и бојом оплеменити ваш најлепши дан.

Коју врсту цвећа бисте изабрали за своју свадбу? Да ли желите класичан, шарени, мирисан или пак егзотичан цвет?

Пре него што посетите цвећару и одаберете цвеће за аранжмане или бидермајер, погледајте шест најпопуларнијих свадбених цветова.

Ружа

Дуго сматрана симболом лепоте и љубави, ружа је централна фигура многих митова и бајки. Песници већ вековима користе тај цвет као метафору емоција, лепоте, страсти и праве љубави. Више од три хиљаде сорти ружа се комерцијално узгаја, а многе су доступне током целе године и углавном су приступачне. Три главне врсте су савршени кандидати за ваше венчање – хибридне чајне руже, ситне и баштенске руже.

 

Лале

Иако их најчешће повезују са Холандијом, тај цвет заправо потиче из Персије. Симболизујући „вечну љубав“ и „доба среће“, лала може бити одличан избор за венчања. Цветови расту у широком спектру боја, укључујући белу и крем; пастелни попут розе, жуте и брескве, али и јаких нијанси попут црвене и љубичасте. Доступне су током целе године, најчешће су веома приступачне, иако ретке сорте могу бити скупе. Обично се користе три сорте – холандске лале ( које се обично виђају у цвећарама), француске лале и пругасте лале у интензивним бојама.

 

Кале

Овај елегантни цвет је настао у Африци и симболизује „величанствену лепоту“ у свету цвећа. Обично су доступне две врсте – сорта са дугом глатком стабљиком, великом главом цвета и погодан је за високе аранжмане и букете, и минијатурна верзија идеална за бидермајер.

 

Ђурђевак

Са цветовима у облику звончића који висе са танке стабљике, ђурђевак се понекад назива „степеницама до раја“. Из својих ситних цветова испушта свеж и опијајући мирис. У старонордијској митологији, цвет је повезан са Остаром, богињом пролећа, па је у то доба године и најприступачнији.

 

Хортензије

Са својом бујним цветовина и интензивним нијансама розе, плаве и љубичасте није не чуди податак да хортензија представља „таштину“ у викторијанском језику цвећа. Од жбунастих цветова можете попунити аранжмане и букете, а од неколико цветова може направити веома шармантан бидермајер.

 

Божур

Божур има бујне цветове јак мирис и светле боје. Цвет се може користити за стварање лепог централног аранжмана и мањих букета за столове. Божур је сезонски доступан од краја пролећа до раног лета, али се наћи и у јесен.

Comments ( 0 )
Top WPLOCKER.COM